Moppie

Donderdag 7 Maart 2013

Na een seventh opinion is nu voor de zoveelste keer bevestigd dat ik de pees van de langeduimstrekspier afgescheurd heb. Professor Ritt wist mij te vertellen dat ik 6 weken lang een spalk om mijn duim moet dragen. Hierna is de kans 95% dat de pees weer aangegroeid is. Ieder nadeel heeft zijn voordeel en zodoende was ik lekker op tijd thuis en kon ik nog een uurtje op jacht.

In de wijk op de fiets met een smalle 10 cm lange zilveren ratelplug. In de betreffende sloot zwemmen een aantal eenden. Deze worden vanaf de bruggetjes geregeld gevoerd en terwijl ik een aantal worpen maakte, dachten de eenden verder op in de sloot blijkbaar dat ik aan het voeren was. Ongeveer 30 eenden kwamen al snaterend aanvliegen en landen met veel geweld in het water.

Niet veel later, blijkbaar door het eenden festijn wakker geschud, pakte een snoek mijn plug. Een lekkere felle rakker. De dreg zat keurig in de rand van zijn bek waardoor ik geen tang nodig had om deze te ontdoen.
Deze snoek had ook de nodige bloedzuigers op zijn lijf en vinnen maar opvallender was de mopskop. De bovenkaak was korter dan normaal.
Moet zeggen dat ik de smaak van het struinen, zoeken, proberen, kunstaas wisselen en dergelijke weer helemaal te pakken heb. Lekker bezig zo langs het water.

Grtx,
FER

4 opmerkingen:

 1. Nou, ik kan zo je laatste zin als reactie overnemen en dat doe ik dus ook maar ;)

  Ik moet zeggen dat je de smaak van het struinen, zoeken, proberen, kunstaas wisselen en dergelijke weer helemaal te pakken hebt. Je bent lekker bezig zo langs het water!

  Sorry... kon het niet laten, hehehe.

  Even serieus nu... 95% kans! Het komt helemaal goed FER :)

  En je hebt een mooi moppie weten te strikken.

  Gr. Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Moppie :)

  Ondanks je duim toch gaan vissen en niet zonder resultaat. Grote vis blije visser. We gaan er vanuit dat hij weer helemaal geneest.

  Groet, Bjorn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo zie maar dat elk vrij uurtje de moeite waard kan zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mannuh, dank voor de opbeurende woorden en ik heb er wel vertrouwen in dat het goed komt. Vissen gaat in ieder geval lekker en inderdaad elk vrij uurtje kan zo maar de moeite waard zijn. Lekker hoor!

  Grtx,
  FER

  BeantwoordenVerwijderen