De Purmer 4

Maandag 29 september 2014

Tja, prachtig nazomer weer, maar hoe lang zal dit aanhouden en hoe lang zullen de karpers flink blijven azen? Daarom op tijd naar huis gegaan om tijdens het daglicht weer op de Purmer stek te vissen.

Zoals gebruikelijk met kippenbix en gefermenteerde mais voerplekken gemaakt en met drie maiskorrels en een klein mestpiertje op de haak gevist. Op één van de stekken leek activiteit van snoek. Af en toe was hier een kolk zichtbaar en af en toe sprongen er visjes weg.

De andere stek vertoonde geen activiteit. Hmmm, zou het niet gaan lukken vandaag? Het duurde relatief lang voordat er een aanbeet kwam. Bij aanslaan was er nauwelijks weerstand, een kleine kolblei had het mestpiertje gepakt en was gehaakt. Oh oh, zodra kolblei's in de gelegenheid komen om aas te pakken, dan is mijn ervaring dat het droevig gesteld is met het azen van andere vissoorten. Het vertrouwen daalde.

Toch nog maar even volgehouden en bij de tweede keer dat de pen wegtrok verwachtte ik wederom een kolblei, maar een karper was toch actief geweest. Onder de top van de hengel werden veelvuldig felle korte runs gemaakt.

Scholieren bleven staan kijken en gingen na verloop van tijd telefoneren met het thuisfront, omdat de dril best wel lang duurde. Toen de karper was gedrild en moe gestreden in het net gleed, waren de kids enthousiast over de grote en de kleur.

Het was ook zeker weer een mooie karper en ze wilde graag assisteren door een paar foto's te maken. Ook werd ik meerdere keren vastgelegd op hun mobieltjes.
Slurp!
Goed gevuld!
Na het vangen van deze karper was het nu etenstijd voor mezelf geworden. 'Tot laters Purmer'.

Grtx, FER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten