Drukte

Zondag 4 september 2016

Na de introductie en de visles in het diagonalen van Sijmen, heb ik direct een Abu Garcia KR-X Egisys hengel van 9" met lichte, dunne top, 8 braid gevlochten lijn, 0,22 mm fluor carbon, 5 en 7 grams loodkopjes, kleine speltjes en de nodige shads aangeschaft.

Dit alles moest natuurlijk direct uitgeprobeerd worden. Door de Purmer gereden richting de IJsselmeerhaven van Edam. Maar niet zonder dat ik een viertal voerplekken had gemaakt op 2 stekken.

Zo, de kleine haven van Edam werd helemaal plat gevist. Toch maar even geprobeerd en warempel een klein baarsje (15 cm) gevangen. Gaaf, hoe goed je de aanbeet nu voelt. Was snel klaar aangezien ik vernam dat er helemaal niets gevangen werd. Dus maar terug richting de Purmer polder om de stekken af te romen.

Twee voerplekken, ieder aan één kant van een overstort. Aan de ondiepe kant was het loud and clear, karper aanwezig, wat een drukte. De andere zijde gaf niets weer. Deze keer met twee korrels mais op de hair. En wat duurde het gevoelsmatig lang, voordat een karper eindelijk de pen wegtrok. Eindeloze lijnzwemmers, bellen, kolken en af en toe zelfs een staart. Het kon gewoon niet mis gaan zo hard werd er geaast. De gehaakte karper schrok zich helemaal gek, want boorde zich in iedere rietpol die ie maar kon vinden en dat waren er nogal wat. Ik heb wel eens omgeploegde sloten meegemaakt door een dril, maar dit sloeg nergens op. Het leek wel een bubbelbad, bros, bros, bros.

Iig geval was deze karper wel een stuk groter dan de vorige knolletjes uit de Purmer, onderdeel van de quest in de Purmer, de loeders vinden.

De andere kant van de overstort was retediep. Geen tuk, maar een mooie overwinterplek.

De tweede stek bracht ook vis op het droge. Een onrustige aanbeet, gelijk die van witvissen gaf aan dat er vis was. Nadat de pen toch volledig wegtrok, aangeslagen en het bleek wederom een karper. En weer iets groter dan de vorige, overigens was dat ook mijn verwachting, want van een sloot was ik naar een vaart verplaatst. Groter en dieper water betekent vaak, grotere en zwaardere vissen. Zo ook hier dus.
Een giga pendel had deze vis.

Een prachtig exemplaar, maar het kan niet anders dan dat er nog zwaardere buffels zwemmen. De quest continues...

Grtx, FER

2 opmerkingen:

  1. Gaat lekker zo Fer! Voor de baars is het waarschijnlijk nog te warm... Komt binnenkort vast goed!!!

    Gr,
    Peter

    BeantwoordenVerwijderen