Revanche

Maandag 29 augustus 2016

Na een rukzomer, mogen we momenteel niet klagen. Super lekker weer dat er om vraagt buiten te zijn. Even een paar uurtjes de Beemster in met Harry.

Een stek waar we één keer eerder hebben gevist en niets konden haken, terwijl er wel karper aanwezig was. Toen verdwenen we met 'de staart tussen de benen', nu was het tijd voor revanche.

Harry aan de ene kant van de weg en ik aan de andere, waarbij de sloot via een duiker de weg kruiste. Voordat ik goed en wel geïnstalleerd was, had Harry al zijn revanche. Fijne dril en een gezonde schub op de gevoelige plaat.
Het beloofde een heet avondje te worden.

Lang verhaal kort, niets bleek minder waar. Het werd taai. Aan Harry z'n kant werd er af en toe geaast langs de kant, in mijn deel leek het uitgestorven. Daarentegen werd in een ondiepe sloot, die haaks op de 'grote vaart' stond wel geaast. Niet of nog niet in de buurt, maar toch. Daarop een voerstek aangemaakt in de buurt, in het doodlopende deel van de sloot en hopen dat ze die zouden vinden.

Uiteindelijk was er karper zichtbaar, af en toe een kolk, af en toe een staart, maar nog niet echt op de voerstek. Zodra de karper de voerstek had gevonden, was ik van de partij en wist dan ook binnen no-time een karper te haken. Klets, klats, bagger, prut, riet en karper in het net.
Het begon alweer te schemeren en daarop was het tijd om af te taaien. Maar revanche hadden we, in de vorm van één karper beide. Toch lekker.

Grtx, FER

6 opmerkingen: