50 plus maar...


Na het voeren van een aantal stekken in mijn wijk met zoete maïs en blokjes ham  moest het er ook van komen om deze te bevissen. Aan het eind van de middag had ik een aantal uur om de begeerde Zeelt achter de goudgroene schubben aan te zitten. Eén hengel met dobber en een haak met hair en de andere hengel voor de eerste keer opgetuigd met een method feeder montage. De dobber hengel beaast met een blokje ham en een maïskorrel en de method feeder met twee kleine zoete boilies.
Van kiet af aan was er actie op de stek beaast met de ham en maïs. Natuurlijk veel kleine vis die zo te zien met volle overtuiging op de hamblokjes doken. Ook de kleine vis nam geregeld de dobber mee op sleeptouw waardoor ik meerdere keren toch aangeslagen heb terwijl er telkens twijfel was om dit te doen. Uiteindelijk toch een mooie aanbeet waarbij de dobber zich langzaam verplaatste zonder heftig te springen. Spannend blijft het om te bepalen wanneer aangeslagen moet worden, want het aas en de haak aan een hair moeten volledig naar binnen gewerkt zijn. De eerste Brasem van het jaar was binnen. Zo, wat  een winterslijmlaag had deze Brasem nog. Zeker nog niet klaar voor de paai.

Opvallend was dat er ook flink gejaagd werd door roofvis want geregeld sprongen visjes uit het water en waren er flinke kolken zichtbaar. Tijd voor een andere stek.
Op de volgende stek dezelfde hengels weer uitgezet. Ook hier was er direct activiteit op de stek voor de dobber waaruit blijkt dat het voeren lijkt te helpen. Het doel is om een 50 plus Zeelt te vangen op een water waar veel verschillende soorten zwemmen. Dus de vraag is hoe pik je de Zeelt hier tussen uit? Dit zal trail en error worden, nu dus met ham en maïs. Al snel werd de dobber mooi schuin rustig weggetrokken, ff wachtuh en aanslaan, hangen! Een zwaar gewicht was voelbaar en ging hard en snel tekeer. Wat was het? Doordat ik op ondiep water vis was al snel zichtbaar dat het een Brasem was die pittig te keer ging. Een behoorlijke vloermat bleek dit te zijn, zeker 50 plus. 52 cm om precies te zijn en dat is groot, zeer groot voor deze sloot.

De twee uur durende sessie was weer ten einde en ik ben weer wat wijzer. De Brasem meetlat staat voorlopig op 52 cm en het doel is natuurlijk om dit te overtreffen. Oja, op de method feeder paar kleine tikkies gehad maar geen noemenswaardige aanbeet. Volgende keer ga ik het met maden en wormen proberen.

Grtx,

FER

4 opmerkingen:

 1. papa is super lief!!!
  en leuk!!!

  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie brasem! Ben benieuwd of het je gaat lukken die 50-plus zeelt te vangen. Leuk om te volgen!

  Gr Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Koen,

  Leuk dat je reageert. Ben ook benieuwd of ik de juiste waters afvis en ze te pakken krijg.

  Grtx, FER

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Fer,

  Mooi doelstelling, een 50+ zeelt. Ik wens je véél succes en hoop er hier nog iets over te mogen lezen.
  Ik had vorig jaar een bescheidener doelstelling: zeelt(welk formaat dan ook)
  Ik heb veel gevangen vorig jaar alleen, je raadt het al, géén zeelt! :(
  Ik wens jou meer succes. Maar ook ik blijf hopen op zo'n groene karper!

  BeantwoordenVerwijderen