Regenachtig, niet prachtig


27-02-2011

Ondanks en dankzij het slechte weer ben ik helaas maar een half uurtje wezen Snoeken. De drang om te vissen is er altijd maar nu zeker omdat het één van de laatste dagen is voor de officiële gesloten tijd om bewust de Snoek te bejagen. In de auto gestapt en naar wijk de Gors gereden om daar mijn geluk te beproeven. Niet al het water is hier goed bereikbaar vanwege bossages maar een aantal uiteinden van de sloten zijn wel goed bereikbaar. Dit zijn trouwens bij uitstek snoek standplaatsen.

Regen, regen en nog een regen met af en toe een stief windje waardoor het bijzonder prettig was om de wind in de rug te hebben. In de tweede sloot voelde ik kort enige weerstand maar twijfelde of het een aanbeet was vanwege de ondiepte van de sloot. Maar omdat er in de buurt van waar de plug gevist was ook een kolk zichtbaar was, was er geen twijfel meer. Nadat de plug nogmaals ongeveer twee meter achter en één meter naast de kolk geworpen was pakte hoogstwaarschijnlijk dezelfde Snoek de Fat Fooler.


Een mooi driftig Snoekie werd uit zijn habitat getrokken. Opvallend is dat Snoeken zich over het algemeen redelijk rustig houden na de dril als je ze vast houdt met de kieuwgreep maar dat ze flink tekeer gaan als je ze vervolgens achter de kop vast pakt. Wellicht is dit een natuurlijke reactie van een kleine Snoek omdat ze natuurlijk zelf op het menu staan van de grote jongens.

En het bleef maar regenen.

Een paar overhangende struiken in de hoek van een volgende sloot leken een aardige stek. Bij het binnenvissen van de derde worp was uit het niets een wegdraaiende vette wit-groene flank zichtbaar die de plug waarschijnlijk op een haar na gemist had. Na nog een tiental pogingen wilde deze Snoek zich niet meer inspannen om zich toch op de plug te storten. Nu weet ik in ieder geval voor de volgende keer waar een beste Snoek ligt te wachten.

Omdat door de regen mijn laarzen nu toch echt volliepen was dit ook het teken om deze sessie na ongeveer een half uurtje te beëindigen.

Grtx,

FER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten