Le Chene Gris deel 2

Zondag 1 mei


Eindelijk ben ik in de gelegenheid om het riviertje te bevissen. Een Winkle Picker met voerkorf met donker grondvoer en zoete mais en een hengel met een licht dobbertje heb ik geprepareerd. In de supermarche rode pinkies (maden) aangeschaft en deze op een kleine haak aan de dobber hengel gehangen. Op de hair van de Winkle Picker 3 maiskorrels gezet. Allez allez?!

De Winkle Picker lag met de stroom mee en wierp ik ieder kwartier in met een volle voerkorf met nat en zwaar voer. Er was weinig, zeg maar gerust geen actie maar ik zat wel telkens vast aan takken en stenen op de bodem.
De dobber liet ik telkens mee driften met de stroom hopend op een aanbeet tijdens de drift.
Op de dobber kreeg ik iedere keer op precies dezelfde plek een aanbeet. Een half metertje voor of naast deze plek gebeurde er niets. Bij de vijfde aanbeet trok het dobbertje mooi weg en had ik vis te pakken. Een vissoort die ik nog nooit eerder gevangen had. Een ongeveer 5 cm groot visje met een bruine rug.
Na een check via internet lijkt het erop dat ik een Elrits gevangen heb ondanks dat deze er op de http://www.sportvisserijnederland.nl/ site iets anders uitziet. Wellicht komt dit omdat het visje momenteel misschien een paaikleed draagt. Wie het weet mag het zeggen. Uiteindelijk heb ik vijf van deze visjes gevangen.

Op een andere slecht bereikbare stek was veel activiteit aan de oppervlakte. Hier blijkt bij zonsondergang de forel goed actief. OK, de volgende keer gaan we proberen deze rover te vangen. Blinker, worm, wat zal werken? De vlieghengel ligt jammer genoeg thuis :-(

Het was een bijzonder mooie avond, een mooie rivier, een eend met maar liefst 9 pullen gezien en een nieuw soort vis gevangen. Top!

Grtx,

FER

2 opmerkingen:

 1. Leuk zo’n nieuw water in het buitenland ontdekken! Ben benieuwd naar deel 3 :)

  Groet,

  Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Koen, leuk dat je het volgt, deel 3 ook gepost.

  Grtx,
  FER

  BeantwoordenVerwijderen