Simaja put deel 2

Maandag 13 augustus

Afgelopen weekend terug gekomen van een fantastische vakantie in Oostenrijk ondanks dat ik geen hengel heb vast gehouden. Natuurlijk was de behoefte om te vissen groot, nee, noodzakelijk na een eerste dag werk met veel en lange meetings. De eerste sessie op de Simaja put was goed bevallen en daarom kon een tweede niet lang op zich laten wachten. Het was lekker zomers weer en zelfs een beetje drukkend wat een positief effect zou moeten hebben op het aasgedrag van de kerps.


Aan de oppervlakte van de put was veel activiteit aangezien zelfs de mieren uitvlogen en er veel, na de paringsdans in de lucht, op het water belandden. Harry kwam ik na het overvaren bij de kantine tegen en hij had zich achter zijn rodpots verschanst na alle klus activiteiten bij hem thuis. Tot dusverre had ie nog geen vis op het droge.

Zelf ben ik naar de overkant gelopen en heb ik een aantal voerplekjes aangemaakt bij de aanwezige rietpollen. Er vanuit gaande dat deze put redelijk zwaar bevist wordt en dat er vanuit gegaan mag worden dat het een zogenaamd dressuur water is, ben ik in plaats van met boilies, met een frolic brok op de static line montage gaan vissen en op de pen hengel met een grote brood vlok aangezien dat tegenwoordig nagenoeg niet meer wordt toegepast.

Ondanks de activiteit aan de oppervlakte was er weinig waar te nemen op de aangemaakte stekken. Het water was redelijk helder waaruit bleek dat op de bodem aan de noordkant van de put heel veel stenen liggen die zwaar begroeid zijn met mosseltjes. Dat zal ook zeker de reden zijn geweest van het verspelen van de nodige haken en montages de vorige keer. Verder van de kant, ongeveer 20 meter lijkt de bodem schoon van obstakels.

Aangezien het tegen negen uur alweer begint te schemeren zou het een korte sessie worden en ben ik actief wezen struinen. Op de eerste en laatst beviste stek kreeg ik een kneiter van een wegtrekker. Een volslanke schub had de mega vlok tot zich genomen en dacht er mee weg te komen. Niet dus! Een leuke dril en een fotoshoot waren het gevolg.
Top, mijn dorst was enigszins gelest door het vangen van een mooie karper met geen enkele scheve schub.

Grtx,

FER

2 opmerkingen:

 1. Hoi Fer,

  Mooie schub!

  Heel vroeger,een jaar of 40 geleden kwam ik er ook wel eens.
  Toen heette het nog "De Karperput"
  Er werd toendertijd alleen maar gevist met de pen en roggebrood met schuiflood.
  De vissen verkeerden in een slechte conditie...
  Tegenwoordig is het beheer beleid en regelgeving gelukkig beter geregeld.

  Groet Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Hans; klopt helemaal, het beleid is behoorlijk scherp. Zodra het donker wordt is het afgelopen met vissen en er is een lange gesloten periode. Daarnaast worden de vissen die toch slecht behandeld zijn door onkundige vissers vrij gelaten in de omringende sloten. De put en het terrein worden momenteel echt piekfijn onderhouden.

  Aardig idee om weer eens met roggebrood en stroop te gaan 'stropen'.

  Grtx,
  FER

  BeantwoordenVerwijderen