Turnersee

Maandag 23 juli 2012

Op vakantie in Karintië, Oostenrijk, eerste stop bij de Turnersee. Eén van de warmste meren van Oostenrijk en natuurlijk had ik wat hengelmateriaal mee genomen. Een prachtig mooi water met kristalhelder water met een temperatuur, in de toplaag van het water, van ongeveer 26°C.
Vanaf de camping is de Turnersee direct bereikbaar en op een aanpalend grasveld en een grote vlonder kan van de zon genoten worden en de See bezwommen worden. Zodra ik deze vlonder betrad zag ik mooie grote spiegelkarpers en iets kleinere schubs aan de oppervlakte zwemmen op zoek naar voer.
Recentelijk waren er bordjes opgehangen dat het voeren van vogels en vissen verboden was aangezien het een natuurgebied (Schutzgebiet) betrof. Bij navraag in de receptie bleek vissen verboden. Jammer maar helaas. De vissen zouden bijzonder makkelijk te haken zijn, eigenlijk geen uitdaging, maar vangen zou een tweede zijn, want geheidt zouden ze onder de vlonder wegvluchten en zich rond de aanwezige palen vast zwemmen.

Dagelijks waren er ongeveer 25 karpers aan het cruisen in een klein bassin naast de vlonder en omdat ze zo mooi zijn onderstaan enkele plaatjes.
Grtx,

FER

1 opmerking:

  1. Prachtige foto's FER! Jammer dat je er niet mocht vissen, maar goed... er is meer dan vissen hè? Je hebt je er vast goed vermaakt :)

    Gr. Koen.

    BeantwoordenVerwijderen