Simaja put deel 3

Dinsdag 14 augustus 2012

Na de sessie van gisteren was de dorst toch niet helemaal gelest maar eerder heviger geworden omdat ik weer geproefd had van de karper power. Na de stortbuien aan het eind van de middag zou het 's avonds droog blijven. Wederom lekker zomers drukkend weer, dus even na achten in de auto gesprongen en richting Scharwoude. Aan de noordzijde waren geen vissers actief dus ben ik daar naar toe gelopen ondanks de nodige herrie van een zeer actief boerenbedrijf.
De koeien waren weer gemolken en mochten naar de sappige weide wat gepaard ging met luid geloei.

Het was windstil waardoor ieder tikkie op de pen zichtbaar was. Het bleef ook bij kleine zachte tikkies vanavond. Maar daarentegen werd de static line met Frolic brok tegen het einde van de sessie te grazen genomen en een stevige dril volgde. Deze karper had er ondanks het warme weer zin an en bleef in eerste instantie diep zwemmen en wilde maar niet richting het net komen. Keer op keer kwam de schub in zicht en spurtte er weer vandoor. Uiteindelijk kon ik 'm toch scheppen en bleek dat het kantje boord was of ik had 'm verspeeld. De hair was verdwenen maar ernstiger, de haak was flink uitgebogen maar zat gelukkig nog keurig aan de zijkant in de lip.


Een bijzonder dikke schub had  bijzonder goed partij geboden en had op de valreep van deze korte sessie mij toch nog gelukkig gemaakt.


Wederom een mooie schub uit de Simaja put, wel doorvoed en bijna puntgaaf op een kleine afwijking van de rechter voorvin na. Wel stap ik over op andere zwaardere haken want het is nu al de tweede keer dat ik bij een pittige karper er een uitgebogen haak aan over houdt. Stel je voor dat ik grotere exemplaren ga verspelen vanwege uitgebogen haken. Het is me al een keer overkomen en dat gaan ik nu dus voorkomen.


Lekker hoor, dat zomerse weer en vissen vangen!
Grtx,
FER


4 opmerkingen:

 1. Dit zijn toch leuke vissen om te vangen met de penhengel Fer,ben jij nou één van de weinige die met een penhengel aan de gang gaat?

  Groet Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Hans; Klopt wederom, ben zo'n beetje de enige. Allemaal rodpots met twee hengels statisch op de bodem. Het lijkt er op dat ik zelfs meer vang in een kortere tijd dan de 'echte' karper vissers.

  Grtx,
  FER

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Harry Baartscheer19 augustus 2012 om 15:27

  Hoi Fer, wederom een goed verhaal en een mooie vis! Er zitten veel meer vissers met de pen te vissen. Alleen niet op jouw manier (voerplekjes maken en afstropen). Meestal met één statische en één met de pen. Zo zit ik zelf ook altijd en struin ook niet (meer), tenminste niet op de put. Als je de plekjes weet en ze zijn vrij is dat bijna altijd succes! En wat betreft de échte karpervisser, we praten toch over dezelfde put? hahaha. Spreek je laterrr.

  Groet Harry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Harry; je zal helemaal gelijk hebben, dit weet je natuurlijk veel beter dan ik, wellicht iets te kort door de bocht met mijn antwoord maar ik zag tot dusverre alleen de rodpot opstellingen. Spreek je zekerrrr.

  BeantwoordenVerwijderen