Ed's place(s)

Zondag 20 oktober 2013

Een unieke privé stek langs de IJsselmeerdijk staat al lang op ons wensenlijstje. Via Ed z'n contacten mochten wij op dit privé water onbekommerd karpers komen landen. Deze ochtend was het dan zover, eindelijk stond ons niets meer in de weg om hier de boel leeg te trekken.


Het water bleek kristal helder en ondiep. Op een aantal plekken was het toegankelijk, waarbij een vlonder de meest toegankelijke locatie was. Unaniem waren we het er over eens dat het moeilijk zou gaan worden. Achter een rietschoot bij de vlonder had ik een voerplek aangemaakt, Harry en Edwin op twee andere verwachtingsvolle locaties.

Na verloop van tijd kreeg ik als enige beet, een blankvoorn had zich vergrepen aan de worm op de haak terwijl er ook nog drie maiskorrels aan de hair hingen. Af en toe vluchtte er kleine vis van de voerstek weg, teken dat er een rover in de buurt was. Nadat dit drie keer was gebeurt heb ik mijn penhengel ingeruild voor de spinhengel en daar een driedelige plug aan gehangen. Bij de derde keer was het raak. Op het moment dat ik de plug over wat riet heen trok, sloeg de snoek toe. Omdat ik wist dat dat moest gebeuren, hield ik mij in om direct aan te slaan waardoor de snoek goed gehaakt werd. Ha, toch gaaf om in te spelen op de situatie.
Vervolgens waren we het er weer unaniem over eens dat dit water ons verder niets ging brengen, waarop we besloten om ons jachtterrein te verleggen richting de Beemster.

De laatste keer was Ed hier nogal succesvol en deze locatie, 'de polderput', moest ons dus meer brengen. Er stond minder wind en het waterige zonnetje was zelfs voelbaar, al met al best lekker zo. Het water in de sloten stond bijzonder laag, op sommige plaatsen zelfs te laag om te vissen.

De eerste die met een kromme hengel stond was Ed. Op zijn favo-stek had hij weer toegeslagen en een mooie knol was de put aan het rond knallen. Harry assisteerde om de karper, nadat ie eindelijk was moe gestreden, te landen.
Toch nog vis en het zou niet de laatste zijn. Want ongeveer 5 minuten later stond Ed weer met een gekromde blank. Zijn favo-stek bracht weer een sterke polderknol op het droge. Deze keer mocht ik assisteren om de nog sterkere karper te landen. Stond erbij en keek er naar, terwijl Ed van de dril genoot die eindeloos leek te duren.
Alsof de duvel er mee speelde want tien minuten later stond die grafbak weer een karper te drillen. De 'polderput' werd omgedoopt tot 'Ed's place'. Met een enkel maiskorreltje wist Ed de karpers te strikken, terwijl Har en ik er alles aan deden om een schub te verleiden, hoefde Eddie zijn korrel maar op zijn favo-stek te droppen en er ging een karper aanhangen.
Natuurlijk kon het ook te gek en dat werd het. Want die fijne vriend ving ook nog een vierde kerp. Waarbij zijn grijns niet meer van zijn porum te poetsen was. En terecht natuurlijk.
De moed zonk ons, Harry en mijn persoon, in de schoenen. Vele verschillende stekken waren aangemaakt, bevist maar geen enkele andere stek vertoonde leven behalve Ed z'n favo-stek. Het enige wat nog rest is het ophangen van een mooi bordje aan de damwand met 'Ed's place'.

Grtx,
FER

10 opmerkingen:

 1. Gelukkig wist je vooraf al te voorkomen dat je deze bericht niet met legen handen staat, een mooie snoek is het resultaat.
  En die Ed man, die was gewoon lekker aan het harken :)
  Lekker gevist mannen !
  die pix dat Ed met een kromme hengel in de hand staat en zijn maat naast hem met de net in de hand dat heb jij maar weer goed weten vast te leggen Fer goed gedaan !

  Groetjes Sander

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Harken, ha ja, da's het juiste woord waar Ed mee bezig was.

   Grtx, FER

   Verwijderen
 2. Hey Fer, ondanks het niet vangen van karper door ons, was het wel weer een leuke sessie. Jij een snoek en ik een ruisvoorn en daar kan Edje mooi niet over meepraten hahahaah. Nog een paar weken de karper bejagen en dan weer op de rovers. Laterrrrrr

  Grtz Harry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies, mee praten mag ie sowieso niet meer! hahaha

   Grtx, FER

   Verwijderen
 3. Leuk FER. Ik zit weer met een glimlach je smakelijke verhaal te lezen. Top

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi, heb zelf ook weer genoten bij het op pennen.

   Grtx, FER

   Verwijderen
 4. Hoi Fer,

  Je eigen stekkie langs het IJsselmeer kickke! Ik heb zelf ook zondag gevist en het was echt ruk. Geen belletje wellinkje helemaal niets. Maar toch gezellig met zijn drieën! Het eindigde met een "Happy E(n)d"

  Groet, Björn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep, was erg weinig leven, desondanks pakte Happy Ed er inderdaad gewoon 4 stuks op zijn favo-stek.

   Grtx, FER

   Verwijderen
 5. Toch ruikt die geheimzinnige put naar meer!
  Afijn, jullie hebben weer lekker buiten mogen spelen! Genoeg aktie! Groot of klein!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als het niet wil, dan biedt de polderput altijd vis!

   Grtx, FER

   Verwijderen