ABC oude

Zaterdag 3 januari 2015

Mijn zoon zit sinds kort op een tekenacademie te Abcoude (ABC oude, 'geintje'). Omdat het deze keer op een nieuwe locatie gehouden werd, was vaderlief zo aardig om 'm te brengen en te halen.
Via google maps natuurlijk even gecheckt of er een beetje water in, om en rond Abcoude aanwezig was, zodat ik in de tussentijd even lekker kon spinnen. Er loopt een mooi kanaal dwars door Abcoude dat 'onderbroken' is door een aantal bruggen. Dus in principe zijn er een aantal hotspots aanwezig.

Het water was bruin van kleur, maar redelijk transparant. Zicht, ongeveer 75 cm. Lang verhaal kort. Veel gooien en smijten met verschillend kunstaas, maar geen enkele aanbeet kunnen forceren.

Na een pittig rondje stappen door Abcoude, in de auto gestapt de polder in. Op de kop van een sloot, kreeg ik dan toch eindelijk een aanbeet van een snoek. Deze miste het aas en deed vervolgens nog een uithaal naar wat speld-aas dat tijdens de aanbeet verschrikt was opgesprongen. Hierna vertikte de snoek het om te reageren, ook een streamer kon 'm niet meer interesseren. Vervolgens was de beugel van mijn molen los geraakt, maar gelukkig hing het schroefje nog tussen de beugel en de spoel in. M.b.v. een Zwitsers zakmes het schroefje en de beugel teruggeplaatst. Hierop toch nog een keer de driedelige plug laten zwemmen, waarop de snoek vlak voordat ik de plug uit het water zou tillen in de achterste dreg hapte.
Hè hè, uiteindelijk toch nog een snoek gevangen. Zo, wat was het taai vanochtend. Even goed wel leuk om in een onbekende omgeving de boel te ontdekken.

Grtx, FER

6 opmerkingen:

 1. Abcoude en omgeving herbergt een paar schatten van wateren in een schitterende polder. Laat je zoon maar lekker doortekenen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De polder zag er idd mooi uit, grote groep mensen was ook wilgen aan het knotten. Zal 'm stimuleren ;-)

   Verwijderen
 2. Hahaha daar kan ik nou echt van meegenieten: "Via google maps natuurlijk even gecheckt of er een beetje water in, om en rond Abcoude aanwezig was". Je bent een visser of je bent het niet. Jij bent er een!

  Prachtig (glimlach)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij hebt ook alles voor je kinderen over hé. Je dochter naar paardrijles in de Beemster en je zoon tekenen in Abcoude. Dat jij nog tijd hebt om te vissen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alles tussendoor, met het belang van het gezin voorop. Gelukkig ben jij geen steek anders en zijn we nog gelukkig getrouwd!

   Verwijderen