Kijk en vergelijk

okt-dec 2014

Wij hebben in de afgelopen maanden schandalig veel snoeken gevangen op onze wereldstek. Op een relatief klein oppervlak hebben wij ongeveer twintig snoeken weten te landen. De vraag rees of dit allemaal unieke snoeken waren, oftewel hebben wij hier snoeken meerdere malen gevangen?
Omdat het er op lijkt dat de anaal-vinnen van snoeken een uniek patroon hebben, heb ik van alle gevangen snoeken de anaal-vinnen uit de foto's gelicht om deze te kunnen vergelijken.
snoek 1
snoek 2
snoek 3
snoek 4
snoek 5
snoek 6
snoek 7
snoek 8
snoek 9
snoek 10
snoek 11
snoek 12
snoek 13
snoek 14
snoek 15
snoek 16
snoek 17
snoek 18
snoek 19
snoek 20

Na eindeloos heen en weer scrollen en patronen vergelijken, lijkt het er op dat er van de twintig (20) gevangen snoeken drie (3) snoeken meerdere malen gevangen zijn. De snoeken 4, 6 en 8 hebben hetzelfde patroon, net zoals snoeken 12 en 18 en snoeken 15 en 20. M.a.w. Van de twintig snoeken zijn er zestien (16) unieke snoeken gevangen.

Natuurlijk gaan we ook in 2015 op de wereldstek vissen en zullen we de anaal-vinnen in de gaten blijven houden. Wie weet hoeveel snoeken er daadwerkelijk hier liggen of geregeld deze stek aandoen?

Grtx, FER

6 opmerkingen:

 1. Heel leuk FER. Ik was al gelijk aan het vergelijken zonder dat je de gelijkenissen opgaf. Als je de foto's print kan je kwartetten.

  Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste lekker als je kunt zeggen dat je schandalig goed gevangen hebt! ;-) Leuk dat je ze er even op hebt gezet en laten zien. Had je meer dubbels verwacht of minder?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk meer dubbels, omdat ik gewoon niet verwacht dat er in een vaart zoveel snoeken min of meer dezelfde stek aandoen.

   Verwijderen
 3. Leuk gedaan zo met die vergelijkingen,nog even doorgaan en kun je inderdaad ermee kwartetten of zoek de verschillen ;-) haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hmm, zou je een snoek wel vier keer moeten vangen, toch? Misschien eerst maar gaan memoriën.

   Verwijderen