Vliegensvlug 4

Zondag 12 januari 2015

Wat een woei! Het is natuurlijk veel te warm voor de tijd van het jaar, waardoor het wel lijkt alsof we midden in een najaarstorm/depressie zitten. Ondanks dat de gevoelstemperatuur natuurlijk helemaal niet fijn is met die gure wind.

Maar, naar buiten moest en zou ik toch even. Spinhengel in de auto en even naar de wereldstek. Deze ligt op een open vlakte en dat was geen pretje, dus na tien minuten werpen, waarvan 5 minuten prieken om een vastzittende plug te redden, weer in de auto gestapt. Terug naar de bebouwde kom. Hier gestopt bij een gekend snoekwater, maar dit was veranderd in een troebele bruine bak. Daarom terug richting huis en nog even gestopt bij de sloot die rond mijn park loopt.

Alleen met de vliegenlat, geen tasje, geen statief en geen schepnet. Een felle geel oranje streamer had ik nog aan mijn vliegvishengel hangen en ik was zelfs te lui om deze nu te vervangen. Gewoon even snel een watertje checken, voordat ik terug naar huis zou gaan. Na enige minuten werd ik gebeld of ik thuis kon komen zodat we een wandelingtje konden maken. 'Natuurlijk, kom er aan, ben er trouwens bijna.'

Toch nog maar één keer inwerpen. Dit omdat ik bij de één na laatste worp een klein visje zag springen, terwijl mijn streamer daar niet in de buurt was. Mijn streamer richting dit visje geworpen en na drie keer strippen, had ik dikke weerstand. Ja hoor, er was 'gewoon' een snoek opgeknald.
Een beste ook nog. Een bijzonder grote kop met een redelijk mager lijf. Een oud beest/bessie.

Bij thuiskomst: 'Sorry schat, duurde iets langer, had toch nog een aanbeet bij mijn laatste worp.' Respons: 'Oh leuk. Bah, je stinkt!'

Grtx, FER

10 opmerkingen:

 1. blijf het toch wel het gaafste vinden om te visssen met een vliegenlat op die krokodillen !!! geweldig Fer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En effectief met de iets minder actieve/snelle rovers momenteel. Het is wel altijd oppassen dat je geen voorbijgangers haakt als je staat te zwiepen. ;-)

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Ja, zie je z'n grote kop met kieuwen enigszins uitgespreidt. stonden iets eerder overigens nog wijder open, gaaf gezicht was dat.

   Verwijderen
 3. Herkenbaar hoor... er is altijd die ene laatste worp...

  Prachtige snoek op een hele leuke manier gevangen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Idd waarbij de concentratie toch weer iets hoger is. En dan... BAM!

   Verwijderen
 4. EN gewoon gaan levert toch vis op. Zal lastig geweest zijn met de vliegenstok met die wind!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt helemaal, locatie was heel belangrijk om de streamer behoorlijk weg te zetten.

   Verwijderen