Van niets naar iets

Vrijdag 18 mei 2012

Dat René niets, nada, noppes, niks gevangen had zat me niet lekker. Dus ben ik naar het water bij de Bieb gereden en heb ik op een paar plekken de fameuze pluimvee legkorrels en mais in het water gegooid om in eerste instantie eens te kijken of de vissen wilden azen. Vanuit de auto René een berichtje gestuurd over mijn plannen en tijdens het voeren hield ik 'm op de hoogte. Nadat hij vroeg of ie al moest komen gaf ik als antwoord 'nog niet' omdat er nog weinig activiteit te bespeuren was. Maar blijkbaar wilde René echt zijn vissie vangen en kwam stiekem toch op de fiets naar de stek. Niet veel later zagen we brasems azen, veel bellen kwamen vrij maar niet op de gevoerde stekken. Het leek erop dat de brasems de bodem af snorkelde op zoek naar muggenlarven. Ook al legde we de maiskorrels voor hun slurf er was geen brasem in geïnteresseerd.

Op een andere stek waar een enkel belletje zichtbaar was hadden we meer geluk, dat wil zeggen, ikke. Want mijn pen trok mooi weg en een brammert was de pineut.
Wederom een aardig vloerkleed van 50 cm.

De stek was pittig beroerd en de activiteit was weggevallen dus maar weer naar een ander voerstekkie bij een kade muur. Niet veel later begon het te miezeren maar er zat wel vis op de voerplek. Schuilend onder een boom hielden we de lijnen in de gaten aangezien we de dobbers vanonder de boom niet konden waarnemen. Beide dobbers waren na verloop van tijd verplaatst maar geen vis had zich volledig vergrepen aan de mais. We zouden alweer bijna stoppen maar wilde nog één keer de stek waar we de brasem hadden gevangen checken. Echt op het allerlaatste moment kreeg René hier toch zijn aanbeet. De dobber bewoog en schoot snel schuin weg zonder te stoppen. Nou René, zei ik, aanslaan dan maar. En ja hoor, een vis was gehaakt en schoot met z'n turbo aan door het water. Niet dat ie erg sterk was maar hij wilde er graag vandoor.
Zo dan, de eerste dikke blankvoorn voor René. Laten we hopen dat de ban nu gebroken is en er nog vele mooie en grote vissen mogen volgen.

Niet dat het vanavond zo wild was, bijna frustrerend vanwege de azende vissen die niet in ons haakaas geïnteresseerd waren, maar toch heb ik me opperbest vermaakt. René overigens ook, weet ik uit betrouwbare bron uit de eerste hand.

Grtx,

FER


1 opmerking:

 1. Kijk, daar zijn visvrienden voor Fer!

  Leuk dat je ook schrijft over het vissen op brasem. Door velen verguisd als sportvis maar met licht materiaal toch heel leuk.

  Bovenal zeer herkenbaar stukje. Totaal niet kunnen vangen en dan toch...

  Gefeliciteerd René met het breken van de ban!

  Fer: speciaal voor jou een onderschrift in mijn nieuwe stukje "handig" ;) haha! now you got proof!

  BeantwoordenVerwijderen