Hé, hoi, Koi

Zondag 2 april 2017

Vorige week  had ik 'm zien zwemmen. Een oranje koi karper..... Deze moest ik vangen om misschien wel over te zetten naar mijn eigen koi karper vijver. Een quest was geboren.

Met bovenstaand plaatje geef ik het natuurlijk al een beetje weg of ik deze koi zou kunnen vangen.

Bij mijn eerste poging dacht ik dat ik 'm te pakken had, maar toen bleek ie vals gehaakt aangezien er een grote schub achter bleef op mijn haak.

Bij mijn tweede poging, kon ik 'm niet traceren en mocht ik in het zelfde water stelsel een mooie oude zeelt pakken, zie voorgaande blog 'tinca tinca 2'.

Rond het middaguur, nog even voor de klassieker Ajax-Feijenoord, wilde ik kijken of ik 'm weer kon vinden. Jazeker, relatief aan het oppervlakte badend in de zon tussen een aantal plompenbladeren.

Een aantal korsten brood zijn richting opgegooid, die direct opgemerkt werden door kleine vis. Maar de koi lag lethargisch te wezen. Tot een stuk brood zijn buurt op dreef. Van passief naar instant actief. Mooi, snel mijn dobbermontage afgeknipt en alleen een haak op de lijn geknoopt. Korst er aan, even nat gemaakt voor een beetje werpgewicht en de korst zijn kant op geslingerd. Langzaam maar zeker dreef de korst door de wind zijn kant op. Langzaam benaderde de koi de korst en zuigde hem voorzichtig op. Even geduld betracht om niet direct aan te slaan zodat de koi zijn bek kon sluiten en toen aangeslagen. Hanguh! Kopschuddend kwam hij boven water. Door zijn goud oranje kleur kon ik 'm tijdens de gehele dril goed volgen. Run op run bleef hij gaan, maar liet zich toch uiteindelijk rustig het net in dirigeren.
Een heel knap formaat. Hij zou mooi staan tussen mijn andere karpers in mijn vijver, maar een flinke plek op zijn kop zacht er niet mooi uit. Omdat ik bang ben dat hij door deze plek wellicht een ziekte meebrengt, zwemt ie weer rond waar ik 'm heb gevangen.

Quest geslaagd!

Grtx, FER

6 opmerkingen: