Tinca tinca 4 (PR)

dinsdag 4 april 2017

Een tinca tinca van 50 cm of groter wil ik ook dit jaar weer heel graag vangen. Een zeelt is sowieso al een prachtige vis, maar zo'n beest dat groter is dan de magische grens, is de bom!

Daarom toch maar weer mijn fishinggear gepakt en een uur voor het donker worden, het water opgezocht. Het was best fris, terwijl er toch weinig wind stond. Alleen hele kleine visjes waren actief en sprongen geregeld boven water. De stekken zelf vertoonde weinig activiteit en ik kreeg de indruk dat er alleen kleine vis op de voerplekken aanwezig was.

Op één van de voerplekken waren wel wat vaker belletjes zichtbaar en daar heb ik gewoon vol gehouden totdat ik een aanbeet kreeg. Tijdens de aanbeet kreeg ik al het gevoel dat het een zeelt moest zijn. De pen draaide een beetje heen en weer en trok langzamer dan langzaam van zijn plek. Dit was bijna niet te zien. Tering, wat moest ik geduld betrachten. Uiteindelijk moest ik wel aanslaan, ook al was de aanbeet twijfelachtig, maar nog langer wachten kon betekenen dat de haak achter in de strot zou komen.

Wow, dacht eerst dat ik een karper aan de haak had geslagen. Groot, zwaar en sterk wild schoot er vandoor, niet te houden. De vis bleef relatief diep en ik kon niet bepalen wat voor vis ik gehaakt had. Na verloop van tijd, klapte een zwarte staart aan het oppervlak. Yes, een zeelt en een hele beste!
Dit is mijn beste zeelt ooit! Nog nooit zo'n zware, grote en mooie tinca tinca mogen vangen.
Nog maar een plaatje van deze schitterende vis.
Superlatieven schieten te kort, zo massief was deze vis.

Helaas kwam mijn dobber niet helemaal ongeschonden uit de strijd, maar met het vangen van deze kapitale vis, hoor je mij niet klagen.
Weer een quest ingevuld. Op naar de volgende, een Spiegel vangen.

Grtx, FER

6 opmerkingen: