De Maas

Zaterdag 18 September

Vandaag zouden we weer de Maas onveilig maken maar dan vanaf de kant. Van tevoren via Google Maps potentiele stekken gezocht. Maar toch was het even zoeken om een leuke stek te vinden die groot genoeg was voor ons vieren. Of de stek die we via een maïsveld konden bereiken ook vissen zou opleveren was natuurlijk maar de vraag.
Het was mooi zitten aan de Maas en het bleef gelukkig droog.
Een nieuw en groot water wat zou dat brengen? De voorbereidingen waren in ieder geval dik in orde met een lokvoer met mais, karamel, gekiemde hennep en veel maden. Vele voerkorven werden in de Maas gestort op verschillende afstanden van de kant. Het is niet voor niets dat Eric er op de foto zo relaxt bij zit want er gebeurde geen ene moer. Frans was al overgestapt op zijn traditionele mestpier en wist hiermee een baarsje te verschalken.
De buit was binnen dus op naar de volgende stek. Het Leukermeer moest meer vis opleveren. Wederom hadden we een mooie stek gevonden waar we met z'n vieren dicht bij elkaar konden zitten. Opvallend was overigens dat heel veel stekken bezet waren door vissers, die allemaal met een vaste stok zaten te vissen.
Ook op deze stek was er weinig op de toppen van onze feeder hengels waar te nemen. Af en toe korte tikkies van klein spul. Er werden uiteindelijk toch twee kleine Brasems gevangen die het leed een beetje moesten verzachten.
Zoals al eerder geconcludeerd lijkt er op dit gedeelte van de Maas en aanverwante meren niet bijster veel vis te zwemmen. Toch werd hier best veel gevist dus wellicht deden we het niet op de juiste manier.
Nou ja, het was weer gezellig en goed toeven aan de waterkant waarbij een Eekhoorn nog het meest opzienbarende was dat voorbij kwam.

Grtx,

FER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten