De vierstromen

Vrijdag 17 september

OK dan, het visweekend met mijn maten is begonnen. Vandaag gaan we 's middags met de boot de vierstromen, www.vierstromen.nl, de Maas bij Cuijk onveilig maken. Ewout is de eigenaar en visgids en moet ons naar de vel begeerde roofbleien leiden.
Een mooie RVS boot met een Jetpac motor.
Van tevoren krijgen we instructies over veiligheid en natuurlijk over hoe te vissen. Hengels om te trollen of te spinnen met gevlochten lijn zijn aanwezig en een overvloed van allerlei verschillende soorten kunstaas. Ewout is een liefhebber van blinkers die hij ook in allerlei soorten en maten zelf bouwt.
Het eerste gedeelte van de Maas zijn we wezen trollen met verschillende soorten pluggen. Van dieplopende pluggen tot oppervlakte pluggen en alles er tussen in. Geen enkele aanbeet hebben we mogen registeren. Na verloop van tijd kwamen we aan bij de kribben. Deze werden nauwkeurig afgevist waarbij de boot langzaam door het kribvak heen vaarde zodat wij alle hotspots konden afvissen. Wederom geen enkele aanbeet.
Na de kribben, stonden er aan één kant van de Maas bomen die enigzins over het water hingen, mooie potentiele hotspots voor de roofvis. Hier kreeg ik een mooie aanbeet op een diepduikende dikke groengele plug. De eerste vis was eindelijk aan boord, een mooie baars van 27 cm.
Omdat we op de roofblei wilden vissen zijn we 's middags pas aan boord gegaan want tegen de schemering worden deze zilveren torpedo's actief. Om deze vissen goed uitgerust te lijf te gaan hebben we aan boord een heerlijke Bouillabaisse gegeten en ons lekker vol laten lopen. De Maas is overigens kraakhelder en er zijn mooie plaatjes te schieten.
Alles wat er actief werd waren wij, want we hebben al het kunstaas dat aanwezig was en dat was veel, heel veel, uitgeprobeerd om toch nog een schub aan boord te trekken, maar niks mocht baten. De trip zelf was erg leuk maar de vangsten vielen zwaar tegen. Hierover maakte Ewout zich zorgen aangezien er momenteel bijzonder slecht op dit stuk Maas gevangen wordt en hij ook bijna geen vis zag op de fishfinder.

Nou ja, jammer qua vangsten maar toch een leuke ervaring rijker.

Grtx,

FER

1 opmerking:

  1. Hoi FER,

    Jaren geleden heb ik een paar keer op roofblei gevist. Helaas zonder succes. Goed om te horen dat de trip leuk was, maar jammer dat er, op die mooie baars na, niets gevangen is. Volgende keer beter…

    Groet,

    Koen.

    BeantwoordenVerwijderen