Bellen plakaten

Woensdag/donderdag 20/21 juni 2012

Om gek van te worden. De vissen azen als gekken. Zichtbaar door alle bellenplakaten die overal en nergens onstaan. Deze plakaten zie je verschuiven dus spontaan vrijkomend moerasgas is het niet. Voorzichtig laat je het haakaas midden tussen de bellen zakken waarbij het azen vrolijk verder gaat en de vis soms de lijn raakt en de dobber doet schommelen maar lekker het aas opslurpen, ho maar!
Niet echt goed zichtbaar, maar alle grijze vlekjes zijn belletjes ontstaan door azende vis.

Met drie man sterk, Edwin, René en ik, hebben we woensdagavond ongeveer twee uur gevist. Ed wist gelijk bij de start een dikke blankvoorn te vangen maar daarna was het huilen met de pet op of af.

Vandaag bleef bij mij maar de vraag hangen welke vissen nu aan het azen waren. Zeelt of brasem, aangezien de karpers iets grotere bellen veroorzaken. In dit water hebben we al vaker mooie zeelten gevangen en met deze vissen moet je vaak geduld hebben. Omdat het vanavond een beetje drukkend zou zijn en een regenbui met onweer het hele land zou teisteren heb ik buienradar gecheckt en hieruit bleek dat het tot 20:00 uur droog zou blijven. Zodoende had ik een uur de tijd om uit te vogelen welke vissen nu zo driftig aan het azen waren zonder het haakaas te pakken.

Ook nu weer veel kleine belletjes. Ondanks alle bellen begon na drie kwartier eindelijk mijn dobber rond te draaien en langzaam weg te trekken. Bij aanslaan was een zwarte staart en donker lijf zichtbaar van een knokkende vis die er niet direct vandoor ging. De eerste gedachte was, toch zeelt, maar na enkele tellen bleek het een brammert. Maar wel een mooi donker goud exemplaar van 46 cm.
Helaas waren het vanavond niet de mooiere en krachtigere zeelten die aan het azen waren maar de minder sterke brasems. Anyway toch blij dat ik eindelijk wat gevangen heb tussen de bellen plakaten. Maar ik ben er nog niet uit hoe ik er voor zorg dat ze eerder het haakaas nemen. Anders aanbieden, ander aas? Wie het weet mag het zeggen. Tips zijn altijd welkom!

Grtx,

FER

2 opmerkingen:

 1. Hoi Fer,
  Als je op bellenplakkaten vist zou ik niet recht tussen de bellen leggen. Ik heb heel goed en vaak kunnen zien dat de vis met zijn bek al een cm of 20 verder in de bodem aan het wroeten is. En dan heb je ook nog eens de invloed van stroming en waterdiepte die dat kunnen doen vertekenen. Wat bij mij nog wel eens wil helpen in die situaties is het voeren van geweekt brood. Heel licht en pakken ze vaak mee. Een vlok laten zakken en hopen... En tja, soms zijn ze gewoon te gefixeerd op allerlei besstjes...
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Boudewijn,

  Thnx voor de tip, voortaan altijd maar een broodje mee. Eet ik 'm zelf niet op dan voor de vis tussen/voor de bellen.

  Grtx,
  FER

  BeantwoordenVerwijderen