Chaggie

Dinsdag 5 juni 2012

Op één of andere manier kon ik dinsdagavond weinig hebben, alles was te veel. 'Wat is er?','Wil je er over praten?' Nope, ook dat was te veel. 'Wat wil je dan? ff vissen?'. Mwoah, waarom niet wellicht dat vissen mijn energiebron weer positief vult. Mijn spullen lagen toch nog achter in de wagen en een uurtje vissen paste mooi in de planning. Als eerste heb ik gevolg gegeven aan de quest naar de kanaalkarper. Niets, nothing, noppes, niks, niemendal te beleven, paste mooi in mijn chaggerijnige bui.

Dan nog maar even naar een ander water om een spiegel / leder karper te bemachtigen. Aldaar twee hengels te water, pen en vastlood. Ook hier weinig te beleven totdat er een giga bellenplakaat uit het niets ontstaat en mijn lijn van mijn vastloodhengel gerost wordt. Een karper scheurt langs de kant een 25 meter lijn van mijn molen en knalt vrolijk door de slip heen. Ik moet wat meer druk zetten om de karper niet uit het zicht te verliezen en zodra ik dit doe is de karper gelost. Teleurgesteld zonder veel energie onder ga ik dit lot, want het past mooi bij mijn bui. Bij binnendraaien blijkt de Korum haak flink uitgebogen wat natuurlijk de reden is van het lossen. Ach ja, ook dit kan er nog wel bij.
Ik geef mijn gemoedsgesteldheid maar de schuld. Negatieve instelling geeft negatief resultaat en visa versa. Leerpuntjes; andere sterkere haken gebruiken en een positieve instelling leidt waarschijnlijk naar een beter resultaat.

Grtx,

FER

4 opmerkingen:

 1. Zo'n bui heb ik ook wel eens. Vissen helpt soms, maar natuurlijk niet als je op deze manier een vis lost. Overigens is de oorzaak van een uitgebogen haak niet altijd dat je een te slappe haak hebt gebruikt. Als de vis niet goed is gehaakt werken er soms krachten die zelfs hele stevige haken nog laten uitbuigen of doen knappen. Tenminste, dit is mijn ervaring. Maar goed, wat de oorzaak ook is, na een nachtje slapen voel je je vaak weer een stuk beter. De volgende keer heb je vast weer die positieve instelling terug en vang je je gewenste buffel met wat voor haak dan ook :) Succes!

  Gr. Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja herkenbaar enkele jaren geleden ook eens gehad ,zelfde verhaal gierende slip massagewicht erachter en plots de lijn slap...in mijn geval was de haak vanaf de bocht geknapt.En ik zelf knapte ook een beetje :p Maar goed dit zijn natuurlijk de uitzonderingen zoals Koen al min of meer zei ,dat gebeurt je niet snel meer normaal gesproken. 1 goede vangst weer !

  Groet Dennis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Koen en Dennis; heren dank voor de motivatie en het delen van deze info. Ik ga er gewoon weer voor, m.a.w. wat er ook gebeurt altijd blijven vissen!

  Grtx,
  FER

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Om het misschien positief te zien Fer, kan je beter de boel op 1 dag hebben in plaats van verspreid ;)

  BeantwoordenVerwijderen