Boerenkarper deel 6

dinsdag 26 juni 2012

Na een overdaad aan goudgroenbruine zeeltjes hebben we ons jachterrein verplaatst naar de Beemster. De hengels werden weer enigzins aangepast en een aantal voerplekjes werden aangemaakt met korrels en mais om de polderschubs op het droge te kunnen trekken.

Als eerste mocht ik weer een vis landen. Een dikke blei had zich aan de mais vergrepen.

Niet veel later had een boerenkarpertje zich verslikt en bood hieperdepieper partij.
Jeroen kreeg ook een mooie wegtrekker. Bij het aanslaan een droge knal en de stoeipartij was direct voorbij. Een kwartier later wederom een mooie aanbeet en deze keer kon de schub zich niet ontdoen van de haak en kon Jeroen poseren.
Frans had op zijn stekken weinig geluk en kon op onze stek, 'de karperput', toch een vis haken. Een stevige blankvoorn met typerende zwarte stippen. Deze zwarte stippen blijken larven te zijn van een zuigworm (Trematode) en heten metacercariĆ«n. (Bron: Sportvisserijnederland)
We besloten ook nog verder op in een nabijgelegen sloot te vissen en hier wist Jeroen de grootste te vangen van deze avond.
Een precies 50 cm lange polderknol was het slotakkoord van een superavond die bijzonder gezellig was en nog goed vis opleverde ook.

Grtx,

FER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten