Soul of the Lot, dag 3Dinsdag 21-06-2016

De nacht ging vlot voorbij. We zijn helaas niet gewekt door een volle fluiter. De rest van de ochtend bracht ook geen vis in de boot. Tegen de middag zijn we terug gevaren naar Saint Sylvestre sur Lot om een lekkere douche te pakken en deze keer een prima pizza tijdens de lunch.
Op de terugweg hebben we de stek van de eerste avond nog van voer voorzien en dit zou dan ook onze nachtstek worden. Er stond geen zuchtje wind en de lucht was strak blauw. Blafheet!

Tegen de avond de lijnen uitgevaren en het aas met voer secuur laten zakken. Zodat aas en voer precies op de dezelfde plek lagen. Aan de kant nog een voerstek gemaakt met mais en kikkererwten.

Hierna met de bijboot met spinhengel en streamer de kantjes afgestruind. Eén keer een aanbeet en één keer een volger van een Black Bass. Niet echt makkelijk om deze jongens te verlokken tot een aanbeet.
Daarna met penhengel aan de kant gevist waar het al snel 2,5 – 3 meter diep was. Hier ving ik uiteindelijk vijf grote kolblei’s. Allemaal van hetzelfde formaat. Ook vijf keer een tak van de bodem. 
Eén van de kolblei’s heb ik aan een takel bevestigd aan één van de hengels en deze vervolgens uitgevaren. Wat achteraf niet zo slim was, is dat ik de vis aan de oppervlakte los liet, waarbij deze waarschijnlijk is gaan dweilen/zwemmen. Ik moest namelijk naderhand de hengels op de rodpod verleggen.

Midden in de nacht om 4:00 uur kregen we een aanbeet. Weer geen volle fluiter, maar hij zette met horten en stoten wel door. De kolblei hengel! Even kort was er massa terwijl ook de middelste hengel afging en de andere hengel daarna ook. Dan weet je al dat je een probleem hebt. Dat bleek! Eén grote pruik. De kolblei hengel konden we binnen halen, de andere twee niet, zaten ook muurvast. Wat nu? Prieken in het donker? Mwoah, doen we ’s ochtends wel. De rest van de nacht was het rustig.

Grtx, FER

4 opmerkingen:

 1. Wat gaaf allemaal FER!

  De manier waarop je het aanpakt is weer typisch jouw stijl... en daar is niks mis mee :)

  Ben benieuwd naar het vervolg.

  Groet,

  Koen

  BeantwoordenVerwijderen