Soul of the Lot, dag 4

Woensdag 22-06-2016

’s ochtends met de bijboot naar de vastzittende lijnen gevaren en beide kunnen redden. De pruik afgeknipt en de fluor carbon leaders weer bevestigd.
De natuur op en aan de lot is wonderschoon. Vanochtend een hele kolonne boerenzwaluwen met jongen, die vlakbij onze boot gingen drinken. De volwassen vogels heel subtiel met een snaveltje in het water. De jonge zwaluwen met dikke plonzen.

Geregeld, eigenlijk bijna continu afhankelijk van de stek, zie wij grijze wouwen cirkelen. Majestueuze vogels met markante koppen.

Ook kwam er een groene specht buurten op een oude dode boom. Blauwe reigers en purper reigers komen voorbij gevlogen of vliegen voor je uit als je langs vaart. Alleen zijn er bijna geen eenden (canards). Wij hebben er één gezien. Wel veel lokeenden ….
Losgeslagen lokeend
Niet te vergeten natuurlijk is de blauwe schicht. De ijsvogel. Deze zie je zeer geregeld laag over het water heen scheren. Af en toe op een lage tak bij het water en af en toe met een plonsje vissend.

In het zonnetje met een tijdschrift of e-reader, muziekje op is het bijzonder goed toeven op de boot. Het water kabbelt tegen de bijboot. Geregeld goede gesprekken, flauwe grappen en leuke verhalen. Geregeld evaluerend wat er anders kan of moet om die grote rivierschub te vangen. Het is goed zo!
Tussen de middag geluncht, gescheten, gedoucht en gezellig met Sijmen en Ruben in de schaduw van de brug zitten bomen. Natuurlijk over vissen en nog heel veel andere zaken.

Hierna zijn wij naar de stek gevaren waar wij eerder de rijenkarper en de meerval vingen. Een ondiepe plaat met een flink talud.

Het was weer een prachtige rustige avond, wellicht iets te rustig. Op twee voerplekjes op ongeveer één meter diepte hebben we ons met de penhengel vermaakt. Geregeld aanbeten van alweer grove kolblei’s en af en toe een winde.
Ook de nacht bleek rustig. De rustigste ooit. Niet eens een klein piepje van een lijnzwemmer of verplaatsing van de boot door drift of wind.

Grtx, FER

4 opmerkingen:

  1. Ik geniet met je mee! Ben benieuwd of de stek nog is gaan lopen! Ik hou je in de gaten:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maffe ervaring niet? Geen meerkoet, slechts een zeldzame eend... die rust... Dat zijn de momenten waar je het voor wat betreft vissen niet moet hebben.

    BeantwoordenVerwijderen